Skip links


Wat is GARRINCHA voetbal

Wat is GARRINCHA voetbal

Wat is

GARRINCHA® voetbal?

GARRINCHA® is een voetbalvorm waar vijf tegen vijf wordt gespeeld op een kunstgras terrein omringd door een boarding en omsloten door meerdere netten. De boarding verwijdert alle dode momenten waardoor het spel zowel intensief en toegankelijk wordt. Het is bovendien de meest gespeelde voetbalvorm in Frankrijk, Engeland en Duitsland met een totaal van 15 miljoen spelers. Het GARRINCHA® voetbal is een combinatie van meer doelpunten, acties, intensiteit, snelheid, balcontact en spektakel.

Reserveer een terrein
kenmerken van het GARRINCHA® voetbal.

Het GARRINCHA® veld

Afmetingen en boarding

Het GARRINCHA® veld meet 16mx30m en is omsloten door een boarding en netten.  De boarding mag tijdens het spel gebruikt worden waardoor het GARRINCHA® voetbal snel, intensief maar ook toegankelijk is. De netten zorgen ervoor dat de bal niet kan ontsnappen en daardoor binnen het veld blijft.

Kunstgras

We opteren steeds voor de beste en nieuwste generatie kunstgras voor maximaal comfort, veiligheid en prestaties. Ons kunstgras behaalt alle FIFA Quality Pro & FIFA Quality certificeringen en is niet weersafhankelijk. De velden worden bovendien wekelijks onderhouden.

Video recording

Alle velden zijn voorzien van camera’s die de ganse wedstrijd van jouw ploeg en tegenstander kan opnemen. Alle opnames kunnen achteraf gratis bekeken worden op het YouTube kanaal van jouw lokaal centrum.

Meerdere velden

Elk centrum bevat een minimum van 4 voetbalvelden. Elk centrum leeft en ademt voetbal. GARRINCHA® is vooral een plaats van ontmoeting waar sporters ervaringen delen en uitwisselen. “Every game is a home game.”

De voornaamste spelregels.

De GARRINCHA® spelregels

Aantal spelers

Er wordt 5 tegen 5 gespeeld waardoor het gemakkelijk is om een team samen te stellen. Tijdens competitie wedstrijden bestaan de teams uit vier veldspelers en één doelman. Bij recreatieve verhuring wordt het aantal spelers vrij gekozen.

Schoenen

Sportschoenen, zaalvoetbalschoenen en voetbalschoenen met korte noppen zijn toegelaten. IJzeren noppen zijn niet toegelaten ter bescherming van de tegenstanders en de duurzaamheid van onze kunstgrasmatten.

Speelveld

Er mag met de boarding worden gespeeld. Wanneer de bal het net of de muur raakt is hij uit en wordt de bal aan de keeper van de tegenpartij gegeven.

Doelgebied

Enkel de doelman mag zijn doelgebied (halve cirkel) verdedigen. Als de keeper zijn doelgebied verlaat wordt dit bestraft met shoot-out. Ook wanneer de verdediger de halve cirkel betreedt wordt er een shoot-out toegekend aan de tegenpartij. Als de aanvaller de halve cirkel betreedt gaat de bal naar de keeper van de tegenstander.

Tackles & contact

Slidings of tackles zijn niet toegelaten. Minimaal contact is wel mogelijk volgens de futsal regels. Overtredingen worden bestraft met een rechtstreekse vrije trap. Zware fouten worden bestraft met een strafschop en een gele of rode kaart.

Schoot-outs

Een shoot-out wordt enkel in voorwaartse richting genomen. De shoot-out begint op de middenstip en is ten einde als de bal getrapt is. De doelman neemt positie net voor de doellijn. Hij komt pas in beweging bij aanvang van de shoot-out.

Doelman

De doelman neemt een terugspeelbal in zijn handen en heeft hierna vijf seconden om de bal al werpend of al rollend terug in het spel te brengen.

Alle regels

Download hier een uitgebreide versie van alle regels die gelden tijdens competities en tornooien voor zowel volwassenen als jeugd.

Download